Corsica algemeen  De reis naar Corsica  Verblijf op Corsica    Foto's Corsica     Te Huur 


          

CORSICA, ╬le de BeautÚ, 180 km lang, 90 km breed met 270.000 inwoners. Een prachtig klein eilandje aan de Middellandse Zee, waar de geur van de maquis je bij aankomst tegemoet komt, waar de dauw 's-nachts tot in de vroege ochtend ervoor zorgt dat het eiland altijd groen blijft en waar de tijd schijnbaar stil is blijven staan. Rust, natuur, zon, zee, de bergen met vergezichten, meertjes, watervallen en lieflijke dorpjes.

Corse du Sud met de hoofdstad Ajaccio en Bastia de hoofdstad van Haute Corse. De Oostkust van Corsica, met kilometers lange brede zand stranden. Costa Serena en Costa Verde, van Folelli tot Solenzara, het mooiste stukje Corsica.

Het hele jaar is het op Corsica goed te vertoeven, de wintermaanden aan de kust zijn mild terwijl de bergtoppen bedekt zijn met een dikke laag sneeuw, de lente heerlijke soms zomerse temperaturen, de zomer is gewoon bloedheet en de herfst met aangename temperaturen. Maar toch is mei de mooiste maand als het groene eilandje veranderd in een ware bloemenzee. 

Een Corsicaan is vooral trots, maar vriendelijk en hartelijk. Het Corsicaans, interessant maar onverstaanbaar, een mengeling van een beetje Frans en veel Italiaans.